A3 Transilvania, între Cluj-Napoca și Oradea

Specialiștii de la Asociația Pro Infrastructură (API) au efectuat o „radiografie” la zi a Autostrăzii A3 Transilvania, între Cluj-Napoca și Oradea.

Conform organizației neguvernamentale, segmentul nu aduce „deblocări semnificative” față de ultima intervenție pe subiect, din luna septembrie.

Între Nădășelu și Zimbor, constructorul așteaptă ordinul de începere

Tronsonul Nădășelu – Mihăiești – Zimbor (30 km) a fost contractat cu compania românească UMB Spedition, în septembrie, pentru circa 1,4 miliarde de lei, nefiind încă emis ordinul de începere.

Conform API, licitația pentru realizarea exproprierilor și pentru scoaterea suprafețelor împădurite din circuitul forestier, în județul Sălaj, nu este finalizată, existând șanse minime pentru a parcurge toate etapele în timp util.

Astfel, este o probabilitate redusă ca la startul sezonului 2021 în construcții, UMB să primească posesia terenului și să se apuce de treabă.

Între Zimbor și Poarta Sălajului, ordinul de începere a fost suspendat

Pe următorul sector, Zimbor – Poarta Sălajului (12,2 km), contractat tot cu UMB, în iunie, pentru 680 de milioane de lei, Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a emis ordinul de începere, însă l-a suspendat cu 120 de zile.

Specialiștii spun că este vorba, cel mai probabil, de aceleași exproprieri întârziate. Din nefericire, și aici este greu de crezut că lucrările vor începe în primăvară. Reprezentanții API sunt sceptici cu privire la „minciunile” Ministerului Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor, care a indicat că lucrările ar putea începe încă din acest an.

Sursa: http://www.monitorulcj.ro/stiri-din-transilvania/85857-autostrada-intre-cluj-napoca-si-oradea-cand-vor-incepe-lucrarile-unde-sunt-mari-blocaje#sthash.RpjKKn3t.dpbs

Fii primul care comenteaza on "A3 Transilvania, între Cluj-Napoca și Oradea"

Lasa un comentariu

Emailul dvs. nu se va publica.


*