Un nou pod peste Someș

La începutul lunii septembrie, conducerea Primăriei a reconfirmat faptul că reabilitarea și construcția podurilor din oraș se află în fruntea priorităților în acest an.

Municipalitatea așteaptă ofertele de la firmele de construcții până în data de 28 noiembrie. Ulterior, consilierii locali au aprobat documentația și indicatorii tehnico-economici pentru obiectivul de investiții „construire pod peste râul Someșul Mic care face legătura între strada Oașului și strada Răsăritului”. Un pod nou care va fi pe lângă podul de cale ferată, va face legătura cu zona Gării şi Piaţa 1 Mai, cu zona Mărăşti. Va fi o nouă cale de circulaţie şi va descongestiona extrem de mult circulaţia din zonă. Azi a fost publicată pe site licitaţia pentru proiectare şi execuţie. Valoarea totală a investiției se ridică la suma de 24,4 milioane lei fără TVA (peste 5,1 milioane euro).  Urmează să se prelungească  drumul pe lângă calea ferată, să se facă legătura cu podul care este de pe Fabricii, pentru că acel pod a fost proiectat acum 30-50 de ani, când a fost construit cu bretele care să permită intrarea şi ieşirea de pe pod.  Anul trecut, Primăria a alocat 500.000 de lei pentru construirea podului. Totodată, durata estimată de realizare a investiției este de 24 luni, iar finanțarea investiției se face de la bugetul local. Proiectul Podului Oașului-Răsăritului se află în faza studiului de fezabilitate, va ține cont de planurile municipalității cu malurile Someșului Mic.

Inițial s-a  propus o variantă de pod cu două benzi, s-a solicitat o variantă și pentru un pod cu patru benzi. Lucrurile sunt destul de clare, acest proiect va ține cont și de proiectul cu malurile Someșului, va fi un proiect integrat. Varianta cu patru benzi permite dublarea valorilor de trafic pe pod și reducerea posibilității de blocare a traficului auto pe pod în eventualitatea apariției unor blocaje de trafic pe străzile învecinate podului. Orașul Cluj este cunoscut și sub numele de orașul celor 15 poduri.

Fii primul care comenteaza on "Un nou pod peste Someș"

Lasa un comentariu

Emailul dvs. nu se va publica.


*